Világunk

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által szerkesztett blog a világ humanitárius híreit igyekszik összegyűjteni. A blogban a Föld minden pontjáról érkező híradásokat és gondolatokat, eseményeket és fényképeket adunk közre.

Alapelveink

Emberiesség

Pártatlanság

Semlegesség

Függetlenség

Önkéntesség

Egység

Egyetemesség

Gyakori kifejezések

Mozgalom: a Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek világ szintű családja. A mozgalom tagjai:

ICRC - Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága - főleg a fegyveres konfliktusok idején eljáró, Genfi központú testület.

IFRC - Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Szövetsége - a Nemzeti Társaságok föderatív, koordináló szervezete, jelentős katasztrófa-elhárítási és segélyezési tevékenységgel.

Nemzeti Társaságok - a Föld 187 országában működő Vöröskereszt, Vörösfélhold vagy Vörös kristály szervezek a helyi lakosok önkéntes munkájával valósítják meg a Mozgalom humanitárius küldetését.

Magyar Vöröskereszt - Magyarországon működő, országos szintű humanitárius szervezet, a Mozgalom magyar Nemzeti Társasága.

Önkénteseink a Margitszigeten.

2013.06.14. 17:23 mvkbp_onktszerv

Önkénteseink is megszólalnak az Index 2013. június 5-én készült videójában. A Magyar Vöröskereszt 400 önkéntese segített Budapesten az árvízi védekezés során 2013. június 5. és 14. között.

Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa itthon árvíz Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://voroskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr705361648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása