Világunk

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által szerkesztett blog a világ humanitárius híreit igyekszik összegyűjteni. A blogban a Föld minden pontjáról érkező híradásokat és gondolatokat, eseményeket és fényképeket adunk közre.

Alapelveink

Emberiesség

Pártatlanság

Semlegesség

Függetlenség

Önkéntesség

Egység

Egyetemesség

Gyakori kifejezések

Mozgalom: a Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek világ szintű családja. A mozgalom tagjai:

ICRC - Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága - főleg a fegyveres konfliktusok idején eljáró, Genfi központú testület.

IFRC - Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Szövetsége - a Nemzeti Társaságok föderatív, koordináló szervezete, jelentős katasztrófa-elhárítási és segélyezési tevékenységgel.

Nemzeti Társaságok - a Föld 187 országában működő Vöröskereszt, Vörösfélhold vagy Vörös kristály szervezek a helyi lakosok önkéntes munkájával valósítják meg a Mozgalom humanitárius küldetését.

Magyar Vöröskereszt - Magyarországon működő, országos szintű humanitárius szervezet, a Mozgalom magyar Nemzeti Társasága.

Gyászhír

2012.08.01. 19:59 mvkbp_onktszerv

m_j_1343845726.jpg_316x236

Nehéz szívvel tudatjuk a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet tagságával, önkénteseivel, hivatásos munkatársaival, valamint mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy kollégánk Méhész József - a Magyar Vöröskereszt Bihari úti intézményének és Kelet - pesti Régiójának vezetője - 2012. július 27-én, 58 éves korában, elhunyt.

Méhész József elismert szociális szakemberként évek óta segítette Szervezetünk szakmai tevékenységét, hivatásos munkatársként 2011 decemberétől dolgozott velünk. Az azóta eltelt rövid idő alatt is tanúbizonyságot tett emberségéről, elhivatottságáról, türelmes és józan gondolkodásmódjáról. Halála mind emberileg, mind szakmailag súlyos veszteség Szervezetünk számára. Búcsúztatásának pontos időpontjáról és helyszínéről később nyújtunk tájékoztatást.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://voroskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr884691085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása