Világunk

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által szerkesztett blog a világ humanitárius híreit igyekszik összegyűjteni. A blogban a Föld minden pontjáról érkező híradásokat és gondolatokat, eseményeket és fényképeket adunk közre.

Alapelveink

Emberiesség

Pártatlanság

Semlegesség

Függetlenség

Önkéntesség

Egység

Egyetemesség

Gyakori kifejezések

Mozgalom: a Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek világ szintű családja. A mozgalom tagjai:

ICRC - Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága - főleg a fegyveres konfliktusok idején eljáró, Genfi központú testület.

IFRC - Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Szövetsége - a Nemzeti Társaságok föderatív, koordináló szervezete, jelentős katasztrófa-elhárítási és segélyezési tevékenységgel.

Nemzeti Társaságok - a Föld 187 országában működő Vöröskereszt, Vörösfélhold vagy Vörös kristály szervezek a helyi lakosok önkéntes munkájával valósítják meg a Mozgalom humanitárius küldetését.

Magyar Vöröskereszt - Magyarországon működő, országos szintű humanitárius szervezet, a Mozgalom magyar Nemzeti Társasága.

Heti hírek

2012.05.31. 16:35 Adri1

Üdvözlünk a Heti Hírek rovatban. Szándékunk szerint heti rendszerességgel röviden összefoglaljuk a Nemzetközi Vöröskereszt Vörösféldhold Mozgalom néhány fontos eseményét, a teljesség igénye nélkül. A hivatkozások az IFRC és az ICRC oldalára mutatnak, ahol a teljes anyag olvasható. Az összefoglalót fordította: Farkas Adrienne

OLASZORSZÁG – Az ország északi részét megrázó második földrengés után az Olaszországi Vöröskereszt, a helyi polgári védelmi hatóságokkal együttműködésben, folytatja az érintettek megsegítésére és a károk enyhítésére irányuló erőfeszítéseit. A május 20-i földrengés óta a régiót több mint 800 utórengés rázta meg; szakértők szerint még továbbiak várhatók. Az eheti földrengés becslések szerint 15 halálos áldozatot követelt, és jelentős károk keletkeztek számos épületben.

SZÍRIA – A nagy számú civil áldozatot követelő al-Holeh-i tragikus eseményeket követően az ICRC továbbra is rendkívül aggasztónak találja a szíriai humanitárius helyzetet. A Bizottság, a Szíriai Arab Vörösfélhold társasággal együttműködve, folytatja sürgősségi segítségnyújtó tevékenységét Szíria egész területén. Idén több mint 300,000 otthontalanná vált, vagy az erőszakos cselekmények által egyéb módon érintett embernek nyújtottak támogatást.

MALI – Az ország északi részén a növekvő élelmiszerhiány és a fegyveres konfliktusok miatt kétségbeejtővé vált mind az otthontalanná vált személyek, mind a lakosok helyzete. Az ICRC a Mopti régióban mintegy 23,000 otthontalannak oszt élelmiszert, üzemanyagot biztosít a kutakat és víztisztító telepeket működtető generátorokba, támogatja a földművelőket és az állattenyésztőket, és segíti a fogvatartottak hazatérését.

FÜLÖP-SZIGETEK – A Quezon városi börtön TBC fertőzött rabjainak gyógykezelését és állapotuk figyelemmel kísérését egy újonnan felújított és kibővített intézmény teszi lehetővé. A 60 fő ellátására alkalmas börtönkórház az ICRC támogatásának köszönhetően működik, és lehetőséget ad a Nemzeti TBC program megvalósítására az elítéltek körében.

 

FOTÓ: Akcióban az Olaszországi Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai az eheti 5,8-as erősségű földrengés után (Olaszországi Vöröskereszt)

Forrás: http://redcrosspdx.blogspot.com/ A Portlandi Vöröskereszt blogja

Szólj hozzá!

Címkék: heti hírek világunk

A bejegyzés trackback címe:

https://voroskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr574557513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása