Világunk

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által szerkesztett blog a világ humanitárius híreit igyekszik összegyűjteni. A blogban a Föld minden pontjáról érkező híradásokat és gondolatokat, eseményeket és fényképeket adunk közre.

Alapelveink

Emberiesség

Pártatlanság

Semlegesség

Függetlenség

Önkéntesség

Egység

Egyetemesség

Gyakori kifejezések

Mozgalom: a Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek világ szintű családja. A mozgalom tagjai:

ICRC - Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága - főleg a fegyveres konfliktusok idején eljáró, Genfi központú testület.

IFRC - Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Szövetsége - a Nemzeti Társaságok föderatív, koordináló szervezete, jelentős katasztrófa-elhárítási és segélyezési tevékenységgel.

Nemzeti Társaságok - a Föld 187 országában működő Vöröskereszt, Vörösfélhold vagy Vörös kristály szervezek a helyi lakosok önkéntes munkájával valósítják meg a Mozgalom humanitárius küldetését.

Magyar Vöröskereszt - Magyarországon működő, országos szintű humanitárius szervezet, a Mozgalom magyar Nemzeti Társasága.

Munkatársunk kapta az idei Éva-díjat

2012.05.25. 11:04 mvkbp_onktszerv

Az Éva Magazin 2011-ben "Inspiráló Nők" néven díjat alapított. A cél az volt, hogy megmutassák, hogy kitartással, akarattal és elszántsággal lehet értelmes célokért eredményesen küzdeni. Idén az ovasók jelöltek olyan nőket, akiket elismerésre méltónak tartanak.sveger_szilvi.jpg

Az idei év közönségdíjasa Svéger Szilvia, a Magyar Vöröskereszt budapesti munkatársa lett, akit a "Hétköznapi hős" kategóriában jelöltek, és aki az olvasóktól a legtöbb szavazatot kapta.

Svéger Szilvia öt éve van a Magyar Vöröskeresztnél, hajléktalanokkal foglalkozik a Madridi úti intézményben. A kemény hidegben heteken át dolgozott megállás nélkül. Hétvégén sem pihent. 40–45 hajléktalannak viseli gondját. Mindennap végigjárja a hozzá tartozó területet, megkeresi az „ügyfeleit” – így hívja őket –, és vigyáz rájuk, hogy életben maradjanak. Ha kell, mentőt hív vagy orvoshoz viszi őket, és akivel valami gond van, ahhoz egy nap többször is visszamegy. Munkaidő után látogatja meg például azokat a hajléktalanokat, akik idősek otthonába vagy kórházba kerültek. Most is van két súlyos, áttételes daganatos ember, akiket tulajdonképpen ő gondoz.

 

Határozott és következetes a hajléktalanokkal. Másképp nem is lehet. „Nagyon durva tud lenni, amikor egy részeg, begyógyszerezett emberrel kell kezdeni valamit, vagy amikor ki kell kapni a kést valaki kezéből, nehogy felvágja az ereit.” Több életet mentett már meg. Sokan kérdezik tőle, miért pont ezt a munkát választotta. Ilyenkor azt válaszolja, attól érzi jól magát, ha segíteni tud. Ráadásul annyi szeretetet kap. „Kevesen vannak, akik szívesen foglalkoznak hajléktalanokkal. Talán őket a legnehezebb kezelni. Úgy döntöttem, hogy megmutatom, igenis, lehet velük mit kezdeni.” Bár egy-egy emberre nem jut sok ideje, szavai elérik a kívánt hatást. Nemrégiben egy hajléktalan pár hazaköltözött Miskolcra, abbahagyták az ivást és mindketten találtak munkát. Egy másik fiatalember visszament az édesapjához. Szilvia mégis Karcsira a legbüszkébb. A 40 éves férfit ő juttatta be alkolhol- és drogelvonóra. Karcsi azóta családot alapított, és most külföldön dolgozik szobafestőként.

Forrás: www.evamagazin.hu

Szólj hozzá!

Címkék: itthon munkatársaink Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://voroskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr204545311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása